ان‌بی‌سی: ترامپ از ایران به ستوه آمد ادعای روبیو: پیشرفت‌هایی در مذاکرات با ایران حاصل شده است قطر: متن توافق احتمالی میان ایران و آمریکا تدوین شده است مذاکرات ایران و عمان درباره تنکه هرمز وارد مرحله جدیدی شده است حمله پهپادی انصارالله به فرودگاه نجران عربستان تحلیلگر مشهور ترکیه: ایرانیان به ترامپ درس تاریخ می‌دهند شیخ نعیم قاسم: مذاکره با رژیم صهیونیستی چیزی جز ذلت ندارد رئیس جمهور اوکراین: جنگ با روسیه باید قبل از آغاز زمستان پایان یابد سازمان‌ ملل: اسرائیل بیش از 150 نفر را در ماه جولای در غزه قتل‌عام کرد حزب‌الله: ترامپ مجبور شد اعتراف کند ایران بازیگری مهم در عرصه جهان است حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند! نتانیاهو از طریق پست شبکه اجتماعی ترامپ مطلع شد حمله گسترده منتفی شده‌است / اسرائیل: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم

معاون نخست‌وزیر طالبان:آمریکا باید دارایی‌های مسدودشده افغانستان را آزاد کند

معاون نخست‌وزیر طالبان:آمریکا باید دارایی‌های مسدودشده افغانستان را آزاد کند معاون نخست‌وزیر طالبان گفت که دارایی‌های مسدودشده‌ افغانستان توسط آمریکا باید آزاد شود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۰ - ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 14
کد خبر: ۱۱۳۶۴۴

به گزارش راهبرد معاصر «عبدالغنی برادر»، معاون نخست‌وزیر طالبان گفت که دارایی‌های مسدودشده‌ افغانستان توسط آمریکا، دارایی شخصی اشرف غنی، رییس‌جمهوری پیشین نیست و باید آزاد شود.

عبدالغنی برادر این موضوع را امروز (سه‌شنبه، ۲۳ آذر) در یک نشست در شهر کابل با صنعتکاران مطرح کرد. وی گفت که دارایی‌های مسدودشده‌ افغانستان دارایی ملت این کشور است.

همچنین او در بخشی از سخنان خود افزود که جهان نیز نسبت به این موضوع بی‌تفاوتی اختیار کرده است. این مقام طالبان این موضع‌گیری کشورهای جهان را پرسش‌برانگیز خواند.

وی همچنین تأکید کرد که بدترشدن وضعیت اقتصادی افغانستان بر سایر کشورها نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

از سویی دیگر نیز، معاون نخست‌وزیر طالبان از جامعه‌ جهانی خواست که این گروه را به‌رسمیت بشناسد.

با تسلط طالبان بر افغانستان، آمریکا حدود ۹.۵ میلیارد دلار دارایی‌های خارجی افغانستان را که در اختیار مؤسسات مالی این کشور قرار داشت، مسدود کرده است.

بانک جهانی چند روز پیش اما اعلام کرد که کشورهای کمک‌کننده مالی صندوق بازسازی افغانستان توافق کرده‌اند تا ۲۸۰ میلیون دلار از پول‌های مسدودشده‌ افغانستان آزاد و به برنامه‌ی جهانی غذا و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) منتقل شود.

همچنین صندوق بین‌المللی پول، حدود ۳۷۰ میلیون دلار از کمک‌های مالی خود به افغانستان را به‌دلیل عدم شفافیت جامعه‌ بین‌المللی در مورد به‌رسمیت‌شناختن طالبان توقیف کرده است.

بانک جهانی هم به پیروی از این اقدام، بودجه‌ افغانستان را متوقف کرده است. این بانک از سال ۲۰۰۲ میلادی تاکنون بیش از پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار به افغانستان داده است.

افزون بر این موارد، تقریبا ۷۵ درصد از بودجه‌ کارمندان غیرنظامی دولت و تمامی بودجه‌ دفاعی چهار میلیارد دلاری که قبل از این توسط آمریکا و متحدانش در ناتو پرداخت می‌شد، نیز از زمان سقوط افغانستان به‌دست طالبان قطع شده است.

هنوز هیچ کشوری این گروه را به‌رسمیت نشناخته است. همچنین طالبان در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد و بر این اساس طالبان نمی‌توانند به دارایی‌های افغانستان دست یابند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار